Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο

ΕΥΠΕΙΘΩΣ ΑΝΑΦΕΡΩ

3η Εκπομπή 19/5/2020

 

Ε.Σ.ΠΕ.Ε.Χ. - Συνέντευξη του Προέδρου στο ALT.gr

Ε.Σ.ΠΕ.Ε.Χ. - Συνέντευξη του Προέδρου στο ALT.gr

Συνέντευξη παραχώρησε ο Πρόεδρος του ΔΣ της Ένωσης Στρατιωτικών Περιφερειακής Ενότητας Χανίων (Ε.Σ.ΠΕ.Ε.Χ.), Αντιπλοίαρχος Στέλιος Ροδουσάκης, στο ALT.gr.

Κύριε Ροδουσάκη, ως Πρόεδρος της Ε.Σ.ΠΕ.Ε. Χανίων  κι από τη μέχρι σήμερα εμπειρία στην περιοχή σας, πείτε μας δυο λόγια για το πώς αντιμετωπίζουν τα στελέχη των Ενόπλων Δυνάμεων (ΕΔ) τη συνδικαλιστική δραστηριότητα σ’ αυτό το χώρο.

Ως Πρόεδρος και αντιπροσωπεύοντας την Ένωση Στρατιωτικών Περιφερειακής Ενότητας Χανίων επιτρέψτε μου να σας ευχαριστήσω για την πρόσκληση και την δυνατότητα να εκφράσω δημόσια τις απόψεις και τις θέσεις μου σε αυτό το κοινό μέτωπο της συλλογικής έκφρασης των στελεχών των Ε.Δ.

Η ΕΣΠΕΕ Χανίων με την σημερινή της μορφή ιδρύθηκε το 2016 και όπως λέει και η λαϊκή σοφία «κάθε αρχή και δύσκολη». Παρόλη την προετοιμασία του εδάφους που είχε γίνει από την Πανελλαδική Ομοσπονδία Στρατιωτικών Ελλάδος (ΠΟΕΣ), οι συνάδελφοι ήταν προσεκτικοί και επιφυλακτικοί καθόσον η όλη προσπάθεια ήταν πρωτόγνωρη και συνδεόταν με τις παθογένειες του συνδικαλισμού στην ελληνική κοινωνική και πολιτική πραγματικότητα.

Όμως η συνεχής προσπάθεια ενημέρωσης, η διαρκής και ουσιαστική επικοινωνία με τα στελέχη και εν τέλει η συνειδητοποίηση των πλεονεκτημάτων που μπορούν να αποκομίσουν αν ενεργούν ως σύνολο παρά ως μεμονωμένα άτομα, διέλυσε τα τελευταία σύννεφα και εξάλειψε κάθε επιφυλακτικότητα απέναντι σ’ αυτό το διάβημα.... Διαβάστε όλη τη συνέντευξη