Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο

ΕΥΠΕΙΘΩΣ ΑΝΑΦΕΡΩ

3η Εκπομπή 19/5/2020

 

Π.Ο.Ε.Σ. -Όχι στη φίμωση των δημοσιογράφων - Ναι στη δημοκρατία

Π.Ο.Ε.Σ. -Όχι στη φίμωση των δημοσιογράφων - Ναι στη δημοκρατία

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ – ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ

Παρακολουθώντας τα γεγονότα που εξελίσσονται τις τελευταίες ημέρες, με δηλώσεις και απειλές στρατιωτικών και δη Ελλήνων αξιωματικών, μελών ομοειδούς Ομοσπονδίας, εναντίον δημοσιογράφων του αμυντικού ρεπορτάζ, η Ομοσπονδία μας δηλώνει απερίφραστα ότι:

  • Δηλώσεις μίσους και εκδίκησης δεν αρμόζουν σε μια δημοκρατική πολιτεία και σίγουρα δεν εκφέρονται από δημοκράτες πολίτες.
  • Η Χώρα μας πλήρωσε πολύ ακριβά στο παρελθόν τη φίμωση του Τύπου και της ελευθεροτυπίας.
  • Συνταγματική υποχρέωση των Ελλήνων στρατιωτικών και πολύ περισσότερο των Ελλήνων αξιωματικών είναι η ακομμάτιστη άσκηση των καθηκόντων τους και μόνο και όχι η παρότρυνση της πολιτικής ηγεσίας του ΥΠΕΘΑ για διωγμό δημοσιογράφων, αλλά και συναδέλφων τους.
  • Ο ανοικτός εναγκαλισμός των συνδικαλιστών στρατιωτικών με τα κόμματα μόνο καταστροφή μπορεί να επιφέρει.
  • Δεχόμενη και η ίδια η Ομοσπονδία μας αγωγές και μηνύσεις από συναδέλφους μας στρατιωτικούς, αξιώνοντας εκατοντάδες χιλιάδες ευρώ, θα βρεθούμε μάρτυρες υπεράσπισης σε όποιο δικαστήριο λάβει χώρα με εγκαλούμενο/εναγόμενο/κατηγορούμενο δημοσιογράφο, που υπερασπίζεται την πένα του και τη γραφή του.

Καλούμε όλα τα πολιτικά κόμματα και όλες κι όλους τις/τους βουλευτές του Ελληνικού κοινοβουλίου να καταδικάσουν ανοικτά και απερίφραστα τις ως άνω δηλώσεις, που ειπώθηκαν από χείλη Έλληνα αξιωματικού, που προσδοκά να εκπροσωπήσει τα συμφέροντα των εν ενεργεία στρατιωτικών.

Η εκπροσώπηση των χιλιάδων συναδέλφων μας δεν υλοποιείται με μηνύσεις και αγωγές εναντίον στρατιωτικών και δημοσιογράφων, αλλά εναντίον του προβλήματος που φέρνει σε δύσκολη θέση τη στρατιωτική οικογένεια.

ΠΟΕΣ ΦΙΜΩΣΗ ΤΥΠΟΥ - ΔΤ by ΠΟ ΕΣ on Scribd

Επισυναπτόμενα αρχεία